Skip to content

Behandelingstechnieken

Voor uw revalidatie maken we gebruik van verschillende behandeltechnieken. We vinden het ook steeds belangrijk om ons hierover verder bij te scholen. U kan bij ons steeds terecht voor volgende specifieke therapieën en technieken: Taping, B-E-St, Dryneedling, BBPV,…

BEHANDELINGSTECHNIEKEN

Taping

Taping 1
Taping 2
Taping 3

Taping is een geschikte techniek om sportletsels te behandelen. Een goed aangebrachte sporttape kan een sporter enorm helpen om zich weer veilig te voelen tijdens trainingen of wedstrijden.

Wij werken we met de nieuwste tapingmethodes. Die kunnen gebruikt worden voor allerhande aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De tape vergemakkelijkt het helende vermogen van het lichaam en ondersteunt de omliggende weefsels, zonder het lichaam te beperken.

B-E-St

B-E-St staat voor Bio Energy Stimulation en is een heilzame therapievorm die gebruikmaakt van de stroomvorm die wij van nature in ons lichaam hebben. Via een toestel vloeit de stroom naar de gekwetste lichaamsdelen en verhoogt het ATP-gehalte (adenosinetrifosfaat) met maar liefst 500 – 800 %. De kapotte cellen worden hersteld, waardoor het genezingsproces aanzienlijk versneld wordt en de pijnklachten verminderen.

B-E-St 2
B-E-St 3
B-E-St

Dry needling

Dry needling 1
Dry needling 2
Dry needling 3

Dry needling is een behandeling waarbij we met een dunne acupunctuurnaald in de verdikkingen van uw spieren prikken. We zoeken naar specifieke spierknopen of triggerpoints, aangezien die vaak aan de oorzaak liggen van uw klachten. Triggerpoints ontstaan o.a. door stress en overbelasting. Met dry needling verlichten we stijfheid en pijn. Zo kan u weer langdurig ontspannen en voelt u zich opnieuw energiek en krachtiger.

De behandeling verloopt bovendien vrijwel volledig pijnloos. U ervaart slechts kleine schokjes wanneer we de gespannen spier aanprikken. Let erop dat uw spieren gevoelig of stijf kunnen aanvoelen na de behandeling. Na een goede nachtrust is dat meestal al een stuk beter.