Skip to content

KINESITHERAPIE

Wij zijn in heel wat kinesitherapietechnieken thuis.
Bekijk hieronder ons aanbod.

KINESITHERAPIE

Algemene kinesitherapie

gal3
Algemene kinesitherapie 2
Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie is vaak een onmisbaar onderdeel in het revalidatietraject van een patiënt. In onze praktijk leren we de patiënt juist te bewegen, zodat die op een gezonde manier kan functioneren in het dagelijkse leven.

Patiënten die daarvoor in aanmerking komen, zijn o.a. patiënten met pijnklachten aan gewrichten en spieren (bv. frozen shoulder), chronische aandoeningen van het bewegingsstelsel, motorische en gangrevalidatie bij senioren, nek- en rugklachten en neurologische aandoeningen (bv. de ziekte van Parkinson & Multiple sclerose).

Sportkinesitherapie

Sporten en bewegen worden steeds belangrijker in onze maatschappij. Zowel recreatieve sporters als professionele atleten kunnen blessures of overbelastingsletsels oplopen. Wij stemmen het behandelingsplan af op de sporter in kwestie en op de sport die hij/zij beoefent.

Tijdens de behandeling komen o.a. werkpunten als coördinatie, kracht, reactiesnelheid, proprioceptie, lenigheid en uithouding aan bod. Die kunnen we elk afzonderlijk aanpakken of gecombineerd worden in een uitgebreider traject.

Sportkinesitherapie 2
Sportkinesitherapie 3
Sportkinesitherapie 1

Pre- en postnatale begeleiding

Pre- en postnatale begeleiding 2
Pre- en postnatale begeleiding 3
Pre- en postnatale begeleiding

Tijdens de prenatale begeleiding bereiden we de toekomstige moeders voor op de bevalling. Zo komen in de sessies bv. spierversterkende oefeningen voor bekkenstabiliteit en lenigheidsoefeningen aan bod. Wij leren u ook allerhande ontspannings- en ademhalingsoefeningen aan om de weeën op te vangen tijdens de bevalling en hoe u de juiste perstechniek moet toepassen.

Na de bevalling helpen wij u met postnatale begeleiding, zodat uw lichaam sneller kan recupereren en aansterken. Wij raden aan om pas na zes weken na de bevalling met dergelijke behandeling te starten, zeker bij een keizersnede. Voelt u zich er al vroeger klaar voor? Dan bent u na vier weken al welkom. Wij stellen steeds een persoonlijk behandelingsplan op dat volledig in het teken van de patiënt staat.

Orthopedische kinesitherapie

Na een orthopedische ingreep volgt er in vele gevallen een periode van revalidatie. Tijdens deze periode is kinesitherapie uitermate belangrijk. Vaak voorkomende ingrepen:

Orthopedische kinesitherapie 1
Orthopedische kinesitherapie 2
Orthopedische kinesitherapie 3

Ademhalingskinesitherapie

ademhalingskinesitherapie 1
ademhalingskinesitherapie 2
ademhalingskinesitherapie 3

Mensen met longaandoeningen (zoals COPD) kunnen bij ons terecht voor ademhalingstherapie aan de hand van geassisteerde en actieve autogene drainage. Ademhalingstechnieken met PEP en flutter worden aangeleerd ter ondersteuning.

Relaxatie

Voor relaxatietherapie wordt gebruikgemaakt van diverse ontspanningstechnieken zoals: autogene training (methode Schultz), progressieve relaxatie (methode Jacobson), geleide meditatie- en visualisatieoefeningen, ademhalingsoefeningen, passieve mobilisatie, massagevormen, technieken uit craniale osteopathie,…

Relaxatie
Relaxatie 3
Relaxatie 4